Terug

Volg Vandaag Inside

RKC Waalwijk-doelman Vaessen vrijgesproken na rode kaart tegen Feyenoord

23 feb 2024, 00:00

De rode kaart van RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen tegen Feyenoord is geseponeerd. De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft Etienne Vaessen vrijgesproken. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Vaessen kan dus zaterdag toch het doel van RKC verdedigen in het thuisduel met Fortuna Sittard.

Vaessen verliet in de 35e minuut tegen Feyenoord zijn eigen strafschopgebied en probeerde een inzet van Calvin Stengs te blokkeren. Maar hij zag Martin van den Kerkhof direct een rode kaart trekken. De arbiter concludeerde dan Vaessen de bal met zijn bovenarm had geblokkeerd. Herhalingen op televisie konden dat onvoldoende ondersteunen, maar Van den Kerkhof kreeg gelijk van de videoscheidsrechter.

Vaessen begreep niets van de rode kaart. "Ik zie nu weer allerlei beelden", reageerde de keeper na de 1-0 nederlaag tegen Feyenoord voor de camera van ESPN. "Ik krijg toch eerst de bal tegen mijn ribbenkast en dan pas op mijn bovenarm? Zo zie ik het."

"Ik ben nu gefrustreerd", erkende Vaessen. "Maar hij heeft niet eens de moeite genomen om dit moment nog even terug te kijken op een scherm. Dat stoort me enorm. Ik weet zeker dat deze rode kaart geseponeerd wordt. Anders kan ik mijn voetbaltas wel inleveren."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Eerder dit seizoen voelde RKC zich nog bestolen door videoscheidsrechter Bas Nijhuis in het duel met Sparta Rotterdam, die later in Vandaag Inside werd aangesproken op zijn beslissing. Bekijk de reactie van de mannen terug in de video bovenaan deze pagina.

Door een ingreep van Nijhuis kreeg Sparta in de slotfase een penalty, waardoor het 1-1 werd in Waalwijk. En ook toen was Vaessen na afloop furieus. "We worden gewoon weer genaaid. Het is helemaal geen penalty", zei hij tegen ESPN. "Ik had het meteen door. Zelfs de spelers van Sparta klaagden niet. Als je hem echt raakt, protesteert er wel iemand. Maar zelfs dat gebeurde niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.