Terug

Volg Vandaag Inside

RKC tegen FC Emmen in speciaal carnavalsshirt: 'Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen'

RKC tegen FC Emmen in speciaal carnavalsshirt: 'Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen'

11 feb 2021, 14:37

De voetballers van RKC Waalwijk dragen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen een carnavalsshirt. Net als vorig jaar heeft RKC een speciaal tenue laten maken voor het weekeinde waarin normaal gesproken uitbundig carnaval wordt gevierd. Vanwege de coronamaatregelen moet dat dit jaar binnen en in huiselijke kring gebeuren.

Vorig seizoen bracht dat witte shirt met gekleurde bolletjes RKC geen geluk, want de ploeg van trainer Fred Grim verloor toen met 1-0 van Sparta Rotterdam. Het opvallende carnavalstenue bleek wel populair onder de fans. Vanuit onder meer Duitsland, Engeland, Japan en Brazilië werd het shirt online besteld.

RKC heeft nu samen met de kledingsponsor een zwart tenue gemaakt met daarop gele, blauwe en rode confetti. "De zwarte achtergrond staat symbool voor het feit dat we carnaval dit jaar niet kunnen vieren zoals we dat gewend zijn", aldus de club uit de Eredivisie. Het logo van RKC is ook tijdelijk aangepast. De leeuw draagt naast een sjaal in de carnavalskleuren ook een mondkapje.

Evenals vorig jaar biedt RKC het carnavalsshirt in beperkte oplage te koop aan. De shirts die de spelers tegen FC Emmen dragen, worden geveild. De opbrengst van zowel de verkoop als de veiling gaat naar de bouw van een mindervalide-tribune in het stadion van de Waalwijkers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.