Terug

Volg Vandaag Inside

RKC-doelman raakte gewond na steekincident: 'Plotseling zag ik een enorm mes'

RKC-doelman raakte gewond na steekincident: 'Plotseling zag ik een enorm mes'

8 okt 2021, 09:55

Etienne Vaessen, doelman van RKC Waalwijk, was hiervoor ook werkzaam als bewaker in de Mediamarkt in Breda. Vaessen maakte het nodige mee als bewaker en werd zeven jaar geleden zelfs aangevallen door een dief.

De 26-jarige doelman uit Breda was in 2014 rustig aan het werk, totdat hij een man met een gestolen Ipad voorbij zag rennen. 'Ik wilde me bewijzen. Dit was de eerste keer dat ik een aanhouding moest verrichten', blikt Vaessen terug in gesprek met ELF Voetbal. 'Ik ging die jongen achterna. Na honderd meter kreeg ik hem te pakken, waarna een worsteling ontstond. Plotseling zag ik een enorm mes.' Vaessen werd door de dief neergestoken en was er slecht aan toe. 'Mijn collega aan de deur was achter me aan gerend en boog zich over me heen. Het valt wel mee, antwoordde hij op mijn vraag of ik flink bloedde. Achteraf gaf hij toe dat hij dat alleen zei om me gerust te stellen.'

De keeper lag vijf dagen in het ziekenhuis en het kostte vooral mentaal veel tijd om ervan te herstellen. 'Dan droomde ik weer van een mes. Anderhalve maand na de steekpartij is de dader pas opgepakt. De zaak kwam voor in Opsporing Verzocht. Daar heb ik mijn verhaal nog een keer moeten doen. Gelukkig onherkenbaar.' Vaessen heeft er een flink litteken aan overgehouden. 'Nieuwe spelers vragen vaak wat er is gebeurd als ik mijn shirt uittrek', aldus de doelman van RKC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.