Terug

Volg Vandaag Inside

RKC brengt Emmen weer dichter bij degradatie uit de Eredivisie

RKC brengt Emmen weer dichter bij degradatie uit de Eredivisie

12 feb 2021, 21:53

Ahmed Touba heeft RKC Waalwijk aan een zege op FC Emmen geholpen. De Belgische verdediger trof in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd doel met een afstandsschot: 1-0.

Zo verstevigde RKC de 15e plaats van de Eredivisie, een positie die aan het einde van het seizoen goed is voor handhaving op het hoogste niveau. Voor Emmen kwam degradatie weer dichterbij. De ploeg blijft hekkensluiter, met 13 punten minder dan RKC. De ploeg van trainer Dick Lukkien wacht na 22 competitieduels nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

RKC, spelend in een opmerkelijk carnavalsshirt met veel bonte kleuren, was vooral voor rust veel gevaarlijker dan Emmen. Thijs Oosting raakte de paal en zag even later ook hoe verdediger Miguel Araujo zijn inzet nog net voor de doellijn keerde. Ola John strafte bijna een blunder van zijn directe tegenstander Ricardo van Rhijn af. De loopbaan van beide voetballers is anders gelopen dan dat ze aanvankelijk voor ogen hadden. Ze speelden in 2013 nog samen met elkaar in het Nederlands elftal tijdens een oefenduel met Italië.

De eerste kans van Emmen liet tot de 48e minuut op zich wachten. Michael de Leeuw verscheen oog in oog met doelman Kostas Lamprou, maar hij schoot hard over. Het bleef voor de bezoekers bij die ene mogelijkheid. Melle Meulensteen en Richard van der Venne waren namens RKC nog dicht bij een treffer, voordat Touba wel doel trof.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.