Terug

Volg Vandaag Inside

River Plate opnieuw finalist Copa Libertadores

River Plate opnieuw finalist Copa Libertadores

23 okt 2019, 09:49

Titelverdediger River Plate heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores, het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubteams in Zuid-Amerika. De ploeg uit Buenos Aires verloor weliswaar met 1-0 bij stadgenoot en aartsrivaal Boca Juniors, maar had eerder thuis met 2-0 gewonnen. Vorig jaar speelden beide Argentijnse teams nog tegen elkaar in de finale. Die verliep tumultueus.

Nadat de spelersbus van Boca op weg naar het stadion van River Plate was bekogeld, werd de return verplaatst naar Madrid. Daar veroverde River Plate de titel. Vier jaar eerder werd Boca Juniors nog uit het toernooi gezet nadat fans de spelers van 'River' hadden aangevallen met pepperspray.

De enige treffer werd 10 minuten voor tijd gemaakt door invaller Jan Hurtado. De thuisploeg drong aan, kreeg kansen, maar de 2-0 bleef uit. Het duel was een kwartier later begonnen omdat het veld was bedekt met door toeschouwers geworpen snippers. Incidenten bleven verder uit. Twee Braziliaanse clubs, Flamengo en Gremio, strijden woensdag om het andere ticket voor de finale, die op 23 november in Chili wordt gespeeld. het staat 1-1 na het eerste duel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.