Terug

Volg Vandaag Inside

River Plate en Boca Juniors naar Madrid

River Plate en Boca Juniors naar Madrid

30 nov 2018, 00:39

BUENOS AIRES (ANP/RTR) - De tweede wedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen de Argentijnse clubs River Plate en Boca Juniors zal op 9 december worden gespeeld in Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid in Spanje. Dat meldt de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol. De bond had eerder al besloten dat de wedstrijd tussen de twee clubs uit Buenos Aires buiten Argentinië moest worden gespeeld.

De tweede finalewedstrijd van het jaarlijkse toernooi voor Zuid-Amerikaanse clubs werd afgelopen zaterdag afgelast na een aanval van River-supporters op de spelersbus van Boca Juniors. Daarbij raakten verscheidene spelers gewond. De wedstrijd zou daarop op zondag worden gespeeld, maar werd alsnog tot nader order uitgesteld. Het eerste duel eindigde in 2-2.

De voetbalbond heeft River Plate een straf opgelegd van twee wedstrijden zonder publiek in 2019 naar aanleiding van de ongeregeldheden. De club heeft daarnaast een boete van 400.000 dollar gekregen. Boca Juniors had bij Conmebol een klacht ingediend en wilde als winnaar van de finale worden aangewezen. De bond heeft de club in het ongelijk gesteld. Boca Juniors heeft een week om in beroep te gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.