Terug

Volg Vandaag Inside

River Plate eerste finalist Copa Libertadores

River Plate eerste finalist Copa Libertadores

31 okt 2018, 09:23

PORTO ALEGRE (ANP/RTR/DPA) - De Argentijnse voetbalclub River Plate heeft als eerste de finale bereikt van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europese Champions League. De club uit Buenos Aires won in de halve finales de uitwedstrijd bij titelverdediger Gremio uit Brazilië met 2-1. Aangezien River Plate de thuiswedstrijd met 1-0 had verloren, telde de winnende goal in Porto Alegre dubbel.

Alles leek te wijzen op een nieuwe finaleplak voor Gremio, dat na 36 minuten op 1-0 kwam door een doelpunt van Leonardo. Maar River Plate weigerde te capituleren en bleef aandringen bij het doel van Gremio. Rafael Borre maakte in de 81e minuut de gelijkmaker. De videoscheidsrechter speelde vervolgens een hoofdrol door in blessuretijd in te grijpen en River Plate een strafschop toe te kennen. Gonzalo Martinez schoot raak vanaf de penaltystip.

Stadsrivaal Boca Juniors kan de tegenstander van River Plate worden in de finale. Boca Juniors speelt nog uit tegen Palmeiras en won thuis met 2-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.