Terug

Volg Vandaag Inside

Rivalen van WK 1982 strijden nu samen tegen coronavirus

Rivalen van WK 1982 strijden nu samen tegen coronavirus

18 apr 2020, 15:15

Het wordt gezien als een van de beste wedstrijden ooit op een WK voetbal: het duel tussen Italië en Brazilië op de mondiale eindronde van 1982. De rivalen van toen trekken nu samen op in de strijd tegen het coronavirus. Op initiatief van Falcão, middenvelder van de 'Seleção', halen ze geld op voor de mensen in de Braziliaanse sloppenwijken.

Falcão nam onlangs samen zijn voormalige teamgenoten van het WK 1982, onder wie Zico, Junior en Leandro, een videoboodschap op. Ze vroegen daarin om geld te doneren voor hulp aan de dichtbevolkte favela's in de grote steden van hun land. De oud-internationals hebben inmiddels zo'n 800.000 euro binnen.

Facão, die jarenlang in Italië speelde bij AS Roma, schakelde zijn oude teamgenoot Bruno Conti in om hulp te krijgen. Conti nam een vergelijkbaar filmpje op waarin zijn medespelers van het WK 1982 aan het woord komen, onder wie Giuseppe Bergomi, Claudio Gentile en Paolo Rossi, de spits die drie scoorde in het beslissende duel met Brazilië (3-2). "Italië en Brazilië waren rivalen op het veld, maar we trekken nu samen op tegen het coronavirus", zo luidt de boodschap van hun oproep om geld te doneren.

De Italianen hielden het Brazilië van onder anderen Zico en Sócrates uit de halve finales. De 'Azzurri' pakten in Spanje de wereldtitel door West-Duitsland in de eindstrijd met 3-1 te verslaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.