Rijkhoff helpt Jong Ajax met eerste treffers aan ruime zege op MVV

12 feb 2024, 22:23

Jong Ajax heeft in de Keuken Kampioen Divisie mede dankzij Julian Rijkhoff een ruime 3-0-zege geboekt op MVV. De 19-jarige spits, die onlangs terugkeerde bij de Amsterdamse club, tekende voor de eerste twee treffers. Door de nederlaag laat MVV de kans liggen om de eerste plaats in de derde periode over te nemen van ADO Den Haag.

Rijkhoff speelde enkele jaren in de jeugd van Borussia Dortmund, voordat hij Dortmund weer verruilde voor Amsterdam. Hij maakte vorige week in het duel met Jong FC Utrecht zijn debuut in het betaalde voetbal. Tegen MVV maakte hij in de 18e minuut zijn eerste treffer met een schuiver van afstand. Hij verdubbelde na een half uur uit een rebound de voorsprong.

Rijkhoff en Kian Fitz-Jim raakten na rust de paal naast MVV-keeper Romain Matthys, waarna Nassef Chourak uit een moeilijke hoek de 3-0 binnenkopte.

Na een opmerkelijk duel met vier strafschoppen, waarvan er twee werden gemist, won Jong AZ met 2-1 bij Jong FC Utrecht. Jesse van de Haar miste vanaf elf meter namens Utrecht, waarna AZ-aanvaller Nick Koster zijn penalty wel binnenschoot. Koster faalde na rust bij zijn tweede strafschop, maar ploeggenoot Ro-Zangelo Daal tekende even later voor de 0-2 van AZ. Utrecht-aanvoerder Silas Andersen benutte daarna ook nog een penalty voor de 1-2.