Terug

Volg Vandaag Inside

'Rijkaard en Van Basten in beeld als trainersduo bij FC Barcelona'

'Rijkaard en Van Basten in beeld als trainersduo bij FC Barcelona'

31 jan 2024, 12:04

Frank Rijkaard wordt in verband gebracht met een terugkeer bij FC Barcelona. Volgens Marca is Rijkaard in beeld als opvolger van Xavi, daarnaast wordt Marco van Basten genoemd als zijn assistent.

Xavi stopt namelijk na dit seizoen als trainer van FC Barcelona. Dat meldde de voormalige middenvelder na de thuisnederlaag van 5-3 tegen Villarreal. "Op 30 juni vertrek ik bij de club. Dat is een beslissing die ik heb genomen met de voorzitter en met mijn stafleden", aldus Xavi, die sinds het ontslag van Ronald Koeman in 2021 trainer van de Catalanen is. "Ik wil geen probleem worden voor de club. Ik denk dat de huidige situatie een koerswijziging verdient."

De Spaanse krant Marca komt woensdag dus met een héél opvallende naam als opvolger van Xavi: Rijkaard. De Nederlander was tussen 2003 en 2008 eerder al hoofdtrainer van de Catalanen, waarmee hij onder meer de Champions League won. Joan Laporta was in die tijd ook al de voorzitter en waagt nu een poging voor een terugkeer van Rijkaard.

De 61-jarige Rijkaard is al jaren niet meer actief in de voetballerij. Zijn laatste trainersklus was in 2013 als bondscoach van Saoedi-Arabië. Desondanks geeft Laporta de hoop nog niet op in een mogelijke terugkeer van Rijkaard en zou Laporta zelfs al contact met hem hebben opgenomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.