Terug

Volg Vandaag Inside

Richard de Mos stellig: 'Ik ga geen seconde in de gevangenis doorbrengen'

Richard de Mos stellig: 'Ik ga geen seconde in de gevangenis doorbrengen'

8 feb 2023, 21:00

Richard de Mos hoorde vorige week dat het Openbaar Ministerie (OM) bijna twee jaar celstraf tegen hem eiste voor corruptie. Volgens de Haagse oud-wethouder is het echter onmogelijk dat de rechtbank hem zal vervolgen.

De Mos wordt verdacht van corruptie. In ruil voor donaties aan zijn partij zou hij bevriende ondernemers hebben geholpen, bijvoorbeeld met vergunningen. "Ik ga nog geen seconde in de gevangenis doorbrengen", stelde hij bij talkshow Khalid & Sophie. "Ook dat beroepsverbod gaat uiteindelijk van tafel. Er komt uiteindelijk vrijspraak."

Volgens De Mos heeft de rechter al een voorschot genomen op vrijspraak. "Want tijdens de zitting heeft hij al gezegd: criminele organisatie? Dat is veel te zwaar wat het OM hier doet. Die framing hebben ze tot het laatst vastgehouden. Dat schaadt de politiek én mij als persoon. Maar uiteindelijk gaat het goedkomen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.