Terug

Volg Vandaag Inside

Ribblessure houdt Nadal wekenlang aan de kant

Ribblessure houdt Nadal wekenlang aan de kant

22 mrt 2022, 15:35

Tennisser Rafael Nadal staat zo'n zes weken aan de kant met een ribblessure. De 35-jarige Spanjaard heeft een zogeheten stressfractuur in een rib opgelopen.

'Ik heb tot nu toe een goed gevoel overgehouden aan dit jaar', reageerde Nadal op zijn blessure. 'Ik heb ook goede resultaten geboekt. Ik weet hoe het is om terug te vechten. Ik moet nu eerst geduld hebben voordat ik aan mijn herstel kan werken.'

De nummer 3 van de wereld oogde zondag al allesbehalve fit tijdens de finale van het masterstoernooi van Indian Wells. Nadal, begin dit jaar winnaar van de Australian Open, leed tegen de Amerikaan Taylor Fritz zijn eerste nederlaag van 2022 (6-3 7-6).

Nadal nam tijdens de eindstrijd een pijnstiller en liet zich na de verloren eerste set uitgebreid verzorgen. Aan het einde van de tweede set liet hij zich opnieuw door een fysiotherapeut behandelen.

Op 22 mei begint Roland Garros, het grandslamtoernooi op gravel in Parijs dat Nadal al dertien keer won.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.