Terug

Volg Vandaag Inside

Reus de beste in slecht jaar van 'Mannschaft'

Reus de beste in slecht jaar van 'Mannschaft'

5 jan 2019, 23:27

BERLIJN (ANP) - Het Duitse voetbalelftal heeft een slecht jaar achter de rug, maar Marco Reus kan desondanks toch best tevreden terugkijken op 2018. De aanvaller van Borussia Dortmund werd gekozen tot beste international van de 'Mannschaft' in het afgelopen jaar. Reus bleef zowaar eens gevrijwaard van zware blessures en deed in acht van de dertien interlands mee.

In de jaarlijkse verkiezing van de Duitse supportersvereniging kreeg Reus 34 procent van de bijna 90.000 uitgebrachte stemmen. Joshua Kimmich eindigde als tweede met 31 procent, Leroy Sané werd derde met iets meer dan 10 procent van de stemmen.

Duitsland bleef als titelverdediger op het WK al in de groepsfase steken. De ploeg van bondscoach Joachim Löw degradeerde ook uit de hoogste afdeling van de Nations League. De 'Mannschaft' komt dit jaar in de EK-kwalificatie weer het Nederlands elftal tegen, waarvan het in de Nations League niet wist te winnen (3-0 en 2-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.