Terug

Volg Vandaag Inside

Rensch blinkt uit bij Ajax terwijl Dest scoort voor Barcelona

Rensch blinkt uit bij Ajax terwijl Dest scoort voor Barcelona

22 mrt 2021, 09:08

Devyne Rensch wist het zeker na een doelpunt en twee assists voor Ajax in het thuisduel met ADO Den Haag (5-0). "Dit was mijn beste wedstrijd tot nu toe", zei de verdediger die twee maanden geleden zijn 18e verjaardag vierde. "Het gaat zo snel met me. Ik sta er maar niet bij stil en doe mijn ding."

Trainer Erik ten Hag zag Rensch in de voorbereiding op het seizoen tijdens een onderling toernooitje aan het werk. "Ik dacht, die moeten we er bij nemen", zei hij. "Je moet altijd afwachten hoe zo'n jongen zich ontwikkelt. Maar nu we hem nodig hebben, wordt hij bijna met de week beter. Nu is het afwachten waar dit gaat eindigen."

Rensch speelde in de verschillende jeugdteams van Ajax vaak als centrale verdediger, nadat PSV hem te licht had bevonden. Maar Ten Hag heeft hem nu nodig als rechtsback, omdat Noussair Mazraoui nog altijd last heeft van een oogblessure en Jurriën Timber ook even niet beschikbaar is.

Rensch, geboren in Lelystad, houdt van aanvallen. Tegen ADO raasde hij niet alleen over de rechterflank. Hij dook ook soms op naast Brian Brobbey in de spits "Als de rechtsback van Ajax aanvalt, dan moet de tegenstander vaak terug", stelde hij. "En dat is wat we willen. En als centrale verdediger dribbelde ik in de jeugd ook altijd naar voren. Dat zit gewoon in me."

Rechtsback of centrale verdediger, het maakt Rensch niet zoveel uit. "Ik ben blij met iedere minuut in het eerste elftal", zei hij op een avond dat een van zijn voorgangers Sergiño Dest bij Ajax tweemaal scoorde voor Barcelona. "Het is mooi om te zien dat er steeds weer talenten doorbreken", doelde Ten Hag ook op Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Brian Brobbey. "Wie had nu in het begin van dit seizoen gedacht dat deze jongens er zouden staan?"

"Rensch heeft voldoende voetballende kwaliteiten", stelde Ten Hag over de verdediger die door bondscoach Erwin van de Looi nog te licht is bevonden voor een plaats in de definitieve selectie van Jong Oranje voor het EK. "Maar in fysiek opzicht moet hij nog stappen maken. Ik ben benieuwd waar hij over anderhalf jaar staat. Qua talent is hij misschien nog wel meer een centrale verdediger. Ruud Krol was de beste vleugelverdediger van de wereld en op een gegeven moment kwam hij vanzelf als laatste man te spelen. Daar was hij ook de beste van de wereld. Zo ver is Rensch nog lang niet. Ik moet uitkijken wat ik zeg, zo gaat hij zweven. Maar wees maar niet bang. Hoe fantastisch ze het ook doen, ik wijs ze ook op hun tekortkomingen. Dat past in mijn filosofie van steeds beter worden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.