Terug

Volg Vandaag Inside

René ziet beoogde opvolger van Overmars niet zitten: 'Wat heeft hij gepresteerd?'

René ziet beoogde opvolger van Overmars niet zitten: 'Wat heeft hij gepresteerd?'

4 mrt 2022, 10:58

Johan reageerde deze week op het nieuws dat Jordi Cruijff in beeld zou zijn bij Ajax als technisch directeur. De besnorde analist denkt dat Cruijff een goede opvolger is voor de vertrokken Marc Overmars, maar René daarentegen niet.

Wilfred haalde donderdagavond in VI Vandaag aan dat hij denkt dat De Telegraaf Jordi Cruijff wel ziet zitten bij Ajax. 'Zeker, en Johan ook', zei René, die minder enthousiast is over Cruijff als opvolger van Overmars. 'Maar ik niet. Ik bedoel, wat heeft hij gepresteerd? Hij heeft in China en Israël gewerkt. Verder geen idee…', aldus René.

'Het is een fatsoenlijke en intelligente jongen', reageerde Johan. 'Hij heeft toch redelijk veel ervaring. Marc Overmars had niet meer ervaring dan hem, die had alleen maar bij Go Ahead wat gedaan.' De 48-jarige Cruijff werkt op dit moment als technisch adviseur bij FC Barcelona. Hij was eerder technisch directeur bij AEK Larnaca op Cyprus en het Israëlische Maccabi Tel Aviv.

Cruijff voetbalde tot zijn veertiende jaar in de jeugdopleiding van Ajax en verhuisde vervolgens naar Barcelona. Hij speelde negen interlands voor het Nederlands elftal. Cruijff zou bij Ajax het werk van zijn vader bij Ajax kunnen voortzetten. Johan Cruijff gaf in 2010 de aanzet voor een ander beleid bij Amsterdamse club, met onder meer veel oud-spelers aan de top.

Johan ziet dubbelfunctie Ten Hag bij Ajax niet zitten en beveelt Jordi Cruijff aan
1:51
Johan ziet dubbelfunctie Ten Hag bij Ajax niet zitten en beveelt Jordi Cruijff aan

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.