Terug

Volg Vandaag Inside

René was populair bij de vrouwen: 'Iedere avond hingen ze aan de lijn'

René was populair bij de vrouwen: 'Iedere avond hingen ze aan de lijn'

25 apr 2020, 17:27

Toen Johan in zijn jongere jaren nog werkzaam was bij Voetbal International, zocht hij René op tijdens zijn dienstplicht. Het duo, dat pas jaren later samen bij Veronica Inside te zien zou zijn, sprak in 1980 af op de Alexander-kazerne in Den Haag. VI publiceert het interview op haar website in het kader van hun VI PRO-serie 'Historische Interviews'.

Er was toen veel interesse voor René van buitenlandse topclubs. 'Maar wat moet ik nou in het buitenland doen? Dan moet ik in een hotel gaan zitten. Je denkt toch niet dat ik zelf aardappels ga koken. Ik kan niet eens voor mezelf zorgen. Ik zou dan een meisje moeten meenemen, voor de gezelligheid. Zij zou mijn spullen moeten wassen en voor alles moeten zorgen. Alleen lijkt me erg eenzaam', beweerde René toen. Hij zou uiteindelijk gedurende zijn carrière bij buitenlandse clubs in België en Zwitserland spelen.

De relatie van René was net over dus een buitenlands avontuur zat er niet in. Johan besprak met René zijn relatie met de nummer twee uit de Miss België-verkiezing. ‘Ze was erg aardig, maar wat te serieus, ik miste mijn vrijheid. Ik wil beslist geen verplichtingen hebben, daarom heb ik er een punt achter gezet.’

Maar over interesse bij het vrouwelijk schoon mocht René zeker niet klagen. ‘Een reclamebureau heeft al foto’s van me laten maken. Het wordt namelijk steeds gekker, dagelijks krijg ik brieven om foto’s met handtekening. Er zijn opvallend veel brieven van meisjes bij. Na dat interview in Panorama kreeg ik brieven van meisjes, die schreven dat mijn karakter hen wel aansprak. Wanneer er een postzegel bij zit, krijgt iedereen antwoord. Ik heb trouwens liever dat ze schrijven dan dat ze bellen. Dat wordt echt vervelend, iedere avond hangen er weer een paar aan de lijn.’

Check hier het hele interview met René op de website van Voetbal International.

Het is te hopen voor de vrouwen dat René toen niet zelf zijn make-up hoefde te doen. Bekijk hieronder hoe dat er ook alweer uit zag.

VIDEO - René moest zichzelf schminken: 'Heb je schoensmeer gebruikt?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.