Terug

Volg Vandaag Inside

René van der Gijp reageert op afscheid van ‘genie’ Roger Federer

René van der Gijp reageert op afscheid van ‘genie’ Roger Federer

16 sep 2022, 09:10

René van der Gijp heeft donderdag gereageerd op het nieuws dat Roger Federer gaat stoppen met tennissen. De 41-jarige Zwitser kondigde eerder op de dag aan dat hij na het toernooi van de Laver Cup van volgende week stopt. 

"De afgelopen drie jaar had ik te maken met heel wat uitdagingen in de vorm van blessures en operaties. Ik heb hard gewerkt om helemaal fit terug te keren. Maar ik ken ook de capaciteiten en grenzen van mijn lichaam en dat gaf onlangs een duidelijke boodschap aan me", schreef Federer donderdag in een verklaring.

René zegt genoten te hebben van de voormalig nummer 1 van de wereld en winnaar van twintig grandslamtitels. “Dat was een genie, man. Dat zag er zó makkelijk uit”, reageert Gijp bij Vandaag Inside. “Bij Rafael Nadal heb je nog dat je ziet dat hij werkt, bij Novak Djokovic heb je nog dat je ziet dat hij werkt, maar bij Federer heb je écht het idee dat het allemaal souplesse is. Dat is echt niet normaal.”

Federer neemt afscheid met 103 ATP-titels op zijn naam. De laatste behaalde hij bijna drie jaar geleden voor eigen publiek in Basel. De tennisser voerde 310 weken de wereldranglijst aan en was met twintig grandslamtitels (zes keer de Australian Open, één keer Roland Garros, acht keer Wimbledon en vijf keer de US Open) jarenlang de recordhouder bij de mannen. “Wat hij gewonnen heeft, ach bizar”, stelt René, die Federer nog altijd op de voet volgt. “Hij is nu een huis aan het bouwen aan het Züricher-meer. Als je daar je hond kwijtraakt, wordt hij 14 kilometer verderop gevonden. Dat is echt niet normaal meer”, besluit de analist. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.