Terug

Volg Vandaag Inside

René gelooft Matthijs van Nieuwkerk niet: 'Dit is niet waar!'

René gelooft Matthijs van Nieuwkerk niet: 'Dit is niet waar!'

24 nov 2022, 00:00

In een oud televisie-fragment van Matthijs van Nieuwkerk uit College Tour, vertelt hij over een situatie waarin de presentator in het openbaar wordt lastiggevallen. Het fragment werd woensdagavond getoond in Vandaag Inside en René van der Gijp gelooft er helemaal niets van.

Het gaat om het onderstaande fragment, waarin presentator Twan Huys aan Van Nieuwkerk vraagt wat zijn ergste ervaring ooit is en of hij er wel eens over heeft nagedacht om daarom te stoppen als tv-maker. Van Nieuwkerk antwoordt als volgt: "Iemand die neus-aan-neus voor je staat met een glazige blik en je he-le-maal uitscheldt. Dat je de grootste zakkenvuller bent en dat gaat maar door. Dat vind ik heel vervelend", aldus de toenmalige presentator van DWDD.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

"Dat geloof ik niet!", reageert René op het fragment, die vervolgens aan Wilfred en Johan vraagt of hun dit ooit hebben meegemaakt, waarop beide heren 'nee' zeggen. "Bij mij ook nooit. Dit is niet waar", vervolgt René. "Tuurlijk heeft iemand een keer gezegd: je bent een vervelende paardenlul! Maar dat zeggen ze tegen mij ook weleens, naja zoek het uit, dan heb je misschien nog gelijk ook, maar laat gaan!"

"Wat hij heeft en dat vind ik zo stuitend, dat filmsterren gedrag", reageert Johan op René. "Weetje wel, foto’s die in de krant komen moet hij eerst goedkeuren. Ook niet geïnterviewd willen worden en alleen maar per email zelf de teksten invullen. Dat is verschrikkelijk. Het slaat allemaal een beetje door. Hij is gewoon Matthijs van Nieuwkerk, een Amsterdamse jongen, die hoofdredacteur was van Parool", aldus Johan.

"Maar weet je Johan, het is toch heel duidelijk. Het is niet zo dat ik ben geobsedeerd door Matthijs van Nieuwkerk, maar ik ben er wel zeker van, dat achter hem een ander persoon zit. De manier hoe hij zijn programma maakt, de interesse in mensen, dan denk ik: zo geïnteresseerd ben ik er niet in", aldus René.

René en Johan stonden afgelopen zondag tijdens de eerste uitzending van De Oranjewinter lijnrecht tegenover elkaar in een discussie over het Volkskrantartikel, waarin tientallen oud-medewerkers van DWDD spreken over wangedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk. Bekijk het in de video hieronder.

René en Johan clashen over Matthijs van Nieuwkerk: 'Jij lult uit je nek!'
18:41
René en Johan clashen over Matthijs van Nieuwkerk: 'Jij lult uit je nek!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.