Terug

Volg Vandaag Inside

René adviseert Stengs: 'Als jij nog ooit naar een grotere club wil…'

René adviseert Stengs: 'Als jij nog ooit naar een grotere club wil…'

3 feb 2021, 11:40

René van der Gijp heeft advies voor Calvin Stengs. De voormalig aanvaller van onder andere Sparta, PSV en sc Heerenveen ziet Stengs het moeilijk hebben in zijn centrale rol bij AZ, en adviseert de aanvaller voor de rechterflank te kiezen.

‘Ik zou die Stengs één tip willen geven’, begint René maandag zijn verhaal aan tafel bij Veronica Inside. ‘Als je nou ooit naar een andere club wil gaan, en je wil naar een grotere club, moet je écht op rechts gaan spelen.’

De 22-jarige aanvaller wordt sinds de komst van trainer Pascal Jansen gebruikt als ‘nummer 10’, maar is hier volgens René niet geschikt voor. ‘Hoe Stengs speelt in het as van het veld, veel te veel balverlies. Er is geen club die zo’n speler in het as van het veld zet.’

De analist adviseert Stengs zich te richten op een positie op de flank. ’Ga lekker op rechts spelen, dan heb je de kans als ze komen kijken dat ze je nemen. Anders blijf je je leven lang bij AZ spelen, ook lekker’, aldus René van der Gijp.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.