Terug

Volg Vandaag Inside

Remko Pasveer en Jay Gorter weken uit roulatie bij Ajax

Remko Pasveer en Jay Gorter weken uit roulatie bij Ajax

28 feb 2022, 16:35

Remko Pasveer is de komende acht weken niet inzetbaar voor Ajax, melden de Amsterdammers via de officiële clubkanalen. Jong Ajax-doelman Jay Gorter ligt twee weken uit de roulatie.

Beide goalies raakten in de warming-up voorafgaand aan het Champions League-duel met Benfica geblesseerd. Pasveer keepte nog wel tegen de Portugezen. Zondagmiddag waren beide doelmannen afwezig. Reservedoelman Andre Onana werd daarom opgetrommeld, maar kon een nederlaag tegen Go Ahead Eagles niet voorkomen.

Erik Ten Hag gaf zondagmiddag al aan dat de vinger van Pasveer gebroken is. Maandagmiddag werd bekend dat de 38-jarige doelman zo'n acht weken zal moeten herstellen. De oud-keeper van onder meer PSV en Heracles Almelo zal een groot deel van de titelstrijd, de return tegen Benfica en eventuele duels in de kwartfinale van de Champions League moeten missen. Gorter is naar verwachting over twee weken weer beschikbaar voor de landskampioen.

De kans is groot dat Onana de komende wedstrijden onder de lat staat bij de Amsterdammers. Naast Onana beschikt Ajax ook nog over de jonge keepers Calvin Raatsie (20) en Charlie Setford (17).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.