Terug

Volg Vandaag Inside

Rellen rond paleis waar lichaam Maradona opgebaard ligt

Rellen rond paleis waar lichaam Maradona opgebaard ligt

26 nov 2020, 20:10

In de buurt van het presidentieel paleis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires waar het lichaam van Diego Maradona ligt opgebaard, zijn rellen uitgebroken. Het Plaza de Mayo voor Casa Rosada stroomde donderdag vol met duizenden Argentijnen. Ze probeerden door de dranghekken te breken en bekogelden de aanwezige agenten met van alles.

De politie greep in met onder meer traangas en vuurde rubberen kogels af. Een aantal relschoppers werd opgepakt. De agenten vormden met wapens en schilden een kordon in de straten om het paleis.

Tienduizenden Argentijnen hopen donderdag nog afscheid te kunnen nemen van Maradona, die een dag eerder op 60-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. Met hekken is op het Plaza de Mayo een route uitgezet die naar het paleis leidt. De opkomst is echter zo groot dat mensen bang zijn dat ze niet meer naar binnen mogen. Maradona wordt namelijk later op de dag al begraven. Dat gebeurt op de begraafplaats Jardin de Paz, in een buitenwijk van Buenos Aires. Daar zijn ook de graven van zijn ouders.

De kist met daarin het lichaam van Maradona werd in de nacht van woensdag op donderdag naar binnengebracht in Casa Rosada. Op het plein voor het paleis brachten tienduizenden Argentijnen de nacht door. Ze zongen liederen om Maradona te eren. De veelal emotionele Argentijnen mochten vervolgens in kleine groepen naar binnen om langs de kist van Maradona te lopen. Op de kist lagen naast de Argentijnse vlag ook shirts van Boca Juniors en het Argentijnse elftal. De bezoekers werden door de beveiliging gesommeerd door te lopen en niet te lang bij de kist te blijven staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.