Terug

Volg Vandaag Inside

Rellen bij Goffertstadion na derby NEC - Vitesse

Rellen bij Goffertstadion na derby NEC - Vitesse

17 okt 2021, 18:55

Bij het Goffertstadion in Nijmegen zijn rellen uitgebroken na de wedstrijd van voetbalclub NEC tegen Vitesse uit Arnhem. Vele tientallen NEC-aanhangers zochten de confrontatie met de politie na de verloren wedstrijd. Er is een nog onbekend aantal relschoppers opgepakt aldus de politie, die met paarden en honden tegen de hooligans heeft opgetreden.

NEC-aanhangers vernielden een politiebus en gooiden met stokken en stenen naar agenten. De politie heeft verschillende charges uitgevoerd.

Bussen van de Vitesse-aanhang moeten in de bussluis van het Goffertstadion wachten tot de situatie buiten weer rustig is. Ook mag een aantal supporters het stadion niet verlaten. Ze worden in groepjes naar een andere uitgang gebracht volgens NEC. Dat is nodig vanwege de veiligheid, want via de gewone uitgangen zouden ze rechtstreeks in de groep relschoppers terecht komen.

In de aanloop naar de derby zijn er diverse confrontaties geweest tussen supporters van Vitesse en die van NEC. Zo werd er onder meer over en weer slachtafval gedumpt. In de nacht van zaterdag op zondag zou er een vechtpartij tussen Nijmegenaren en Arnhemmers zijn geweest op een industrieterrein in Arnhem-Zuid. Er is een gewonde gevallen, maar de politie zoekt nog uit of er sprake is geweest van een afgesproken treffen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.