Terug

Volg Vandaag Inside

Reiziger wilde Schreuder opvolgen: 'Had de keuze voor mij best logisch gevonden'

Reiziger wilde Schreuder opvolgen: 'Had de keuze voor mij best logisch gevonden'

10 mrt 2023, 20:26

Michael Reiziger wilde na het ontslag van Alfred Schreuder graag hoofdtrainer van Ajax worden. In een interview met het AD laat de assistent-trainer van Ajax weten dat hij teleurgesteld is dat er destijds een andere keuze is gemaakt, Reiziger vertrekt na dit seizoen bij Ajax om ergens anders hoofdtrainer te worden.

Op het moment dat Gerry Hamstra iedereen van de club uit Amsterdam toesprak, had Reiziger het idee dat het nu zijn beurt was om hoofdtrainer te worden. "Ik voelde me daar wel klaar voor. Daar heb ik het met John in een goed gesprek ook over gehad. Hij wist van mijn ambitie. Ik zei: ze hebben nu voor jou gekozen, ik ben even boos, maar we gaan samen volle bak proberen het weer op de rit te krijgen." 

Ook had Reiziger het idee dat zijn behaalde kampioenschap met Jong Ajax en het assisteren van Erik ten Hag goede redenen waren om hem hoofdtrainer te maken. "Daarom had ik de keuze voor mij best logisch gevonden, ja. Vooral omdat ik onder Ten Hag veel veldtrainingen deed en het een succesvolle periode is gebleken." Reiziger

De Ajacied vertelt dat de club graag een nieuw gezicht en daarmee een frisse wind in de groep wilde en dat hij het daarom niet is geworden. De manier waarop dit hem is verteld door Hamstra en Edwin van der Sar vond Reiziger niet prettig. "Daar was ik veel meer ontstemd over dan de keuze die gemaakt is. Daarvan weet je: het kan de andere kant op vallen." Hoe dat precies ging wil hij niet kwijt: "Dat houd ik binnenskamers", besluit Reiziger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.