Terug

Volg Vandaag Inside

Regisseur Eiting geniet van rentree in hoofdmacht Ajax

Regisseur Eiting geniet van rentree in hoofdmacht Ajax

3 feb 2020, 08:12

Carel Eiting genoot van de eerste tot de laatste minuut van het thuisduel van zijn Ajax met PSV (1-0). "Ik geloof dat ik met een sprint het veld betrad voor de warming-up", keek hij terug. "Daarna heb ik ruim 90 minuten alles maar dan ook alles gegeven. En vervolgens heb ik een hele fijne ereronde gelopen. Ik wilde niets missen."

Eiting leek vorig seizoen al voorbestemd voor een basisplaats in de hoofdmacht van Ajax. Hij kreeg aanvankelijk veel speeltijd. Daarna even wat minder, totdat hij in de winterstop tijdens een trainingskamp in de Verenigde Staten een zware knieblessure opliep. "Ik voelde aanvankelijk niets', weet hij nog. "Maar ik zag mijn knie dikker en dikker worden. Ja, dan weet je dat het fout is."

De middenvelder, geboren en getogen in Amsterdam, moest zich laten opereren en een lange revalidatie volgde. Terwijl zijn ploeggenoten stuntten tegen Real Madrid en Juventus in de Champions League en de landstitel en de KNVB-beker veroverden, werkte hij aan zijn herstel. Vaak eenzaam en alleen, met de hoop dat alles weer goed zou komen.

Basisplaats

Trainer Erik ten Hag was Eiting nog niet vergeten toen Ajax zich na een korte vakantie op het huidige seizoen moest voorbereiden. "Ik heb hem niet voor niets het shirt met nummer acht gegeven", hintte hij naar een mogelijke basisplaats voor de inmiddels 21-jarige middenvelder. "Maar hij bleef blessuregevoelig en viel weer even weg."

Vanaf november speelde Eiting bijna wekelijks voor Jong Ajax. "En tijdens ons trainingskamp in Qatar heeft hij mij echt weer overtuigd", erkende Ten Hag die de afgelopen weken moest puzzelen op zijn middenveld omdat Hakim Ziyech geblesseerd raakte en Lisandro Martínez de afwezige Daley Blind achterin moest vervangen. Vorige week tegen FC Groningen mocht Siem de Jong nog starten, zonder het gewenste resultaat. Tegen PSV was het de beurt aan Eiting. "En hij deed het goed", zei Ten Hag. "Hij was onze regisseur."

Eiting glimlachte van oor tot oor toen hij na een ereronde van het veld liep. "Ik mocht al in de beker starten tegen Spakenburg. Maar dit was een competitiewedstrijd en nog wel tegen PSV. Dit blijft voor mij een topper, ongeacht de stand op de ranglijst. Plotseling weet ik weer waar ik het allemaal voor heb gedaan", zei hij. "En wat ik allemaal heb gemist. Het was prachtig om weer eens in sfeervol stadion te spelen. Al die mensen die ons steunden en na het laatste fluitsignaal al die blij gezichten. Dit smaakt naar meer, veel meer ja."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.