Terug

Volg Vandaag Inside

Regering Sint Maarten weigert maandag slavernij-excuses

Regering Sint Maarten weigert maandag slavernij-excuses

17 dec 2022, 08:50

Als het Nederlandse kabinet maandag tóch excuses maakt voor het slavernijverleden, zal de regering van Sint Maarten die niet accepteren. Dat zegt premier Silveria Jacobs, meldt het AD. Op Sint Maarten en Curaçao wordt die dag opgeroepen tot demonstraties.

Twee dagen voor het kabinet met een ‘betekenisvol moment’ naar een mea culpa voor het slavernijverleden wil werken, groeit het verzet op de Nederlandse Antillen en in Suriname. Premier Jacobs van Sint Maarten is ontevreden over het gebrek aan overleg. Haar regering heeft een adviescomité opgericht die in gesprek gaat met bewoners. Pas daarna zal het eiland een standpunt innemen.

"Laat ik duidelijk maken dat we excuses niet zullen accepteren voordat ons adviescomité heeft kunnen overleggen en we als land een discussie hebben gevoerd’’, zei Jacobs volgens de krant donderdag tegen het parlement.

Sigrid Kaag reisde donderdag af naar Suriname om "de plooien glad te strijken". Johan Derksen voorspelde dat het bezoek van de Vicepresident zou leiden tot enkele koude dagen op het eiland. Kijk het fragment hieronder terug.

Kaag naar Suriname? 'Met haar charisma is het daar dan voor het eerst koud!'
10:15
Kaag naar Suriname? 'Met haar charisma is het daar dan voor het eerst koud!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.