Terug

Volg Vandaag Inside

Red Bull ziet in Herta ideale opvolger Gasly bij AlphaTauri

Red Bull ziet in Herta ideale opvolger Gasly bij AlphaTauri

6 sep 2022, 12:00

Formule 1-renstal Red Bull heeft zijn oog laten vallen op de Amerikaanse coureur Colton Herta. Hij is volgens het Oostenrijkse team de ideale kandidaat om het zitje bij zusterteam AlphaTauri over te nemen van Pierre Gasly, die naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van dit jaar naar Alpine verhuist.

"Verbazingwekkend genoeg zijn alle partijen en teams die erbij betrokken zijn het eens geworden. We moeten alleen nog een definitief akkoord krijgen van de internationale autosportfederatie FIA", meldde topadviseur Helmut Marko van Red Bull aan Sky Sport.

De 22-jarige Herta is gewild. Hij maakt furore in de Amerikaans IndyCar, maar kan niet zomaar de overstap maken naar de Formule 1. Hij heeft namelijk nog niet genoeg punten verzameld om in aanmerking te komen voor een racelicentie in de Formule 1. Om die reden heeft Red Bull, dat ook eigenaar is van AlphaTauri, dispensatie gevraagd bij de FIA.

Alpine raakt aan het einde van dit jaar de Spanjaard Fernando Alonso kwijt. Aanvankelijk zette het Franse team in op zijn Australische reserve Oscar Piastri, maar die bleek al een geldig contract te hebben getekend bij McLaren voor 2023. Alpine heeft daarom de blik verlegd naar de Fransman Gasly.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.