Terug

Volg Vandaag Inside

Rector stapt op na beschuldigingen vervalsing taaltest Suárez

Rector stapt op na beschuldigingen vervalsing taaltest Suárez

14 dec 2020, 17:04

Na beschuldigingen van fraude bij de Italiaanse taaltest van aanvaller Luis Suárez heeft rector Giuliana Grego van de Universiteit voor Buitenlanders haar ontslag ingediend. De universiteit in Perugia is verantwoordelijk voor het examen dat de Uruguayaanse spits in september deed, om zo in aanmerking te komen voor een Italiaans paspoort en daarmee zijn mogelijke transfer naar Juventus te versnellen.

In een open brief op de website van de universiteit zegt Grego "met opgeheven hoofd op te stappen". Begin december werd de rector samen met drie werknemers van de universiteit voor acht maanden geschorst wegens schending van het beroepsgeheim met winstoogmerk en verschillende gevallen van schriftvervalsing. "Ik heb altijd gehandeld met eerlijkheid en fatsoen", zegt Grego, die de beschuldigingen weerspreekt.

De Italiaanse politie concludeerde kort na het afnemen van de taaltest dat de onderwerpen van het examen waren besproken met Suárez en dat de score al vóór de test was toegekend. Inmiddels loopt er ook een strafrechtelijk onderzoek naar het handelen van Fabio Paratici, directeur voetbalzaken van Juventus.

De 33-jarige Suárez ging mede vanwege alle problemen met de taaltest niet naar Juventus, maar naar de Spaanse club Atlético Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.