Terug

Volg Vandaag Inside

Recordaantal nieuwe stamceldonoren in eerste weken 2023 na oproep zieke Thijs Slegers

Recordaantal nieuwe stamceldonoren in eerste weken 2023 na oproep zieke Thijs Slegers

19 feb 2023, 00:00

 Meer dan 8300 mensen hebben zich aangemeld als stamceldonor na de oproep van de perschef van PSV Thijs Slegers, die twee weken geleden bekendmaakte uitbehandeld te zijn en lijdt aan bloedkanker. Stichting Matchis heeft in 2023 al ruim 11.000 nieuwe aanmeldingen, nooit meldden zoveel mensen zich in het begin van het jaar aan, zegt de stichting.

De meeste nieuwe inschrijvingen zijn mannen, namelijk 70 procent, zegt Matchis. Dat is goed nieuws voor de stichting, omdat er een tekort aan mannelijke stamceldonoren is. In het totale Nederlandse stamceldonorenbestand is 70 procent vrouw.

Matchis begint komende week met een advertentiecampagne die inspeelt op de recente aandacht. De stichting wil de aandacht behouden, maar mensen ook attenderen op het daadwerkelijk terugsturen van de wattenstaafjes. "Je bent pas definitief als donor geregistreerd als je je setje met wattenstaafjes terugstuurt", zegt campagneleider Bert Elbertse. Met de wattenstaafjes moeten mensen wat slijm afnemen en opsturen, zodat kan worden onderzocht of iemand geschikt is als donor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.