Terug

Volg Vandaag Inside

Record in Premier League met 44 doelpunten

Record in Premier League met 44 doelpunten

22 sep 2020, 14:00

Met 44 doelpunten gaat de tweede speelronde van de Premier League de recordboeken in. Sinds de Engelse topcompetitie uit twintig ploegen bestaat, werden nog nooit zoveel goals gemaakt in één speelronde. In het seizoen 1992-1993, toen er 22 clubs in de Premier League speelden en iedere ronde dus uit elf wedstrijden bestond, vielen een keer 53 doelpunten in een speelronde.

Spits Gabriel Jesus van Manchester City maakte maandagavond diep in de blessuretijd van de gewonnen uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers de 1-3 en daarmee het 44e doelpunt van het speelweekeinde. Dat was één doelpunt meer dan het oude record uit 2010-2011, aldus databureau Gracenote.

Everton en Tottenham Hotspur wonnen in het weekeinde met 5-2 van respectievelijk West Bromwich Albion en Southampton. Leeds United versloeg Fulham met 4-3 en Leicester City was met 4-2 te sterk voor Burnley. Geen enkele wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De minste doelpunten vielen bij Aston Villa - Sheffield United: 1-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.