Real verstevigt koppositie met zege op Granada

5 okt 2019, 20:12

Real Madrid is ook na acht speelronden koploper in de Spaanse voetbalcompetitie. Het elftal van trainer Zinedine Zidane versloeg zaterdag nummer twee Granada met 4-2. Real heeft nu achttien punten en Granada veertien.

Karim Benzema bracht Real al in de 2e minuut op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Eden Hazard. Voor de Belgische spelmaker, in de zomer overgekomen van Chelsea, betekende het zijn eerste doelpunt voor Real.

Luka Modric nam na een uur spelen de derde treffer van Real voor zijn rekening. De Kroaat schoot van buiten het zestienmetergebied hard en hoog raak. De spanning leek daarmee uit het duel verdwenen, maar Granada kwam door treffers van Darwin Machis (strafschop) en Domingos Duarte toch nog terug tot 3-2. Invaller James Rodríguez zorgde in blessuretijd voor de 4-2.

Real, dat Toni Kroos in de eerste helft met een blessure kwijtraakte, herstelde zich met de zege van het teleurstellende resultaat tegen Club Brugge (2-2) in de Champions League.