Terug

Volg Vandaag Inside

Real Madrid weer de beste op WK voor clubs

Real Madrid weer de beste op WK voor clubs

22 dec 2018, 20:41

ABU DHABI (ANP) - Real Madrid heeft voor het derde jaar op rij het WK voor clubs gewonnen. De winnaar van de Champions League versloeg Al Ain in de finale in Abu Dhabi met 4-1. Met vier eindzeges mag Real Madrid zich nu de meest succesvolle ploeg op het WK voor clubs noemen. FC Barcelona zegevierde drie keer op het toernooi met de continentale kampioenen.

De 'Koninklijke' won het toernooi in 2014 voor het eerst en was in 2016 en 2017 met Zinedine Zidane als trainer ook de beste op het WK. De Argentijn Santiago Solari pakte zaterdag in Abu Dhabi zijn eerste prijs als trainer van Real Madrid.

De opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui zag dat zijn ploeg weinig moeite had met Al Ain, dat als kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten zo verrassend was doorgedrongen tot de eindstrijd. Al Ain ontsnapte in de eerste ronde tegen de Nieuw-Zeelandse club Wellington aan uitschakeling door terug te komen van een achterstand van 3-0. De club uit Abu Dhabi klopte de Zuid-Amerikaanse kampioen River Plate in de halve finale ook via strafschoppen.

River Plate

De eerste kans in de eindstrijd was nog wel voor de ploeg uit het gastland, waarbij Marcus Berg (oud-speler van FC Groningen en PSV) in de spits stond. Hussein El Shahat omspeelde doelman Thibaut Courtois, maar zag zijn schot via het onderbeen van Sergio Ramos naast het doel vliegen. Een minuut later opende Luka Modric aan de andere kant de score met een schot vanaf zo'n 20 meter. Na een uur knalde Marcos Llorente uit een afgeslagen hoekschop de 2-0 binnen.

Aanvoerder Ramos kopte uit een hoekschop van Modric de derde treffer binnen, waarna Tsukasa Shiotani iets terug deed namens Al Ain. In blessuretijd werkte Yahia Nader een voorzet van de Madrileense invaller Vinicius Junior nog in eigen doel.

River Plate eindigde als derde door Kashima Antlers in de 'troostfinale' met 4-0 te verslaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.