Terug

Volg Vandaag Inside

Real Madrid pakt koppositie na zege in 250ste Clásico

Real Madrid pakt koppositie na zege in 250ste Clásico

16 okt 2022, 00:00

Real Madrid heeft de koppositie in Spanje overgenomen van FC Barcelona na een rechtstreeks duel in het Santiago Bernabéu. De thuisploeg was in de Clásico met 3-1 te sterk voor de eeuwige rivaal uit Catalonië.

Een dag voor de uitreiking van de Gouden Bal liet favoriet Karim Benzema weer eens van zich horen. Na zes competitiewedstrijden zonder doelpunt maakte hij juist tegen de aartsvijand zijn eerste treffer sinds eind augustus. De spits schoot na ruim tien minuten uit de rebound de 1-0 binnen.

Frenkie de Jong, die voor het eerst in de basis stond sinds medio september, kreeg vervolgens een grote kans om de stand weer gelijk te trekken. De Nederlandse international kreeg echter net zijn teen niet tegen een lage voorzet van Raphinha, waarna Robert Lewandowski de doorgeschoten bal voor een leeg doel over gleed.

Real creëerde weinig kansen tijdens de eerste helft, maar verdubbelde tien minuten voor rust wel de voorsprong. Federico Valverde vuurde hard raak van buiten het strafschopgebied.

Na een afgekeurde treffer van Benzema in de tweede helft, bracht Ferran Torres de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug. De invaller kreeg in de slotfase de bal via de hak van Lewandowski voor zijn voeten en rondde koelbloedig af.

Drie minuten voor het einde viel alsnog bijna de gelijkmaker. De Jong vond Sergi Roberto met een fraaie pass, maar de kopbal van de verdediger werd gekraakt en de rebound van Ansu Fati rolde naast het doel.

Real besliste in de blessuretijd de wedstrijd. Rodrygo ging neer in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter na het zien van de beelden een penalty toekende. De invaller ging zelf achter de bal staan en faalde niet.

Real heeft nu 25 punten uit negen wedstrijden, 3 punten meer dan Barcelona. De ploeg uit de hoofdstad speelt zijn volgende wedstrijd op 19 oktober uit bij Elche CF, Barcelona ontvangt een dag later Villarreal.



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.