Real Madrid laat langs Girona

25 jan 2019, 00:38

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de eerste wedstrijd tegen Girona in de kwartfinales van de Spaanse beker gewonnen. Op eigen veld zegevierde de komende tegenstander van Ajax in de Champions League met 4-2. Pas in de slotfase nam de thuisploeg afstand van de bezoekers.

Real Madrid kwam door een treffer van Anthony Lozano in de zesde minuut op achterstand. Dankzij doelpunten van Lucas Vázquez en Sergio Ramos (strafschop) leidde de thuisploeg bij rust met 2-1.

Na ruim een uur zorgde Alex Granell, eveneens van elf meter, voor 2-2. Dankzij goals van opnieuw Ramos en Karim Benzema veroverde de Madrileense ploeg alsnog een goede uitgangspositie voor de return, die volgende week in Gerona wordt afgewerkt.

In augustus speelden beide teams voor de competitie eveneens tegen elkaar. Real Madrid zegevierde toen in Gerona met 4-1.

Espanyol en Real Betis speelden donderdagavond in hun eerste wedstrijd in de kwartfinales met 1-1 gelijk.