Real Madrid in Saudi-Arabië naar finale Spaanse Supercup

8 jan 2020, 23:07

Real Madrid heeft zich in Saudi-Arabië geplaatst voor de finale van de strijd om de Spaanse Supercup. In het stadion van Jeddah, waar het toernooi zich om commerciële redenen afspeelt, werd Valencia met ruim verschil verslagen, 3-1.

Toni Kroos opende na een kwartier de score in het voordeel van Real Madrid. De Duitser verraste doelman Jaume Domenech door een hoekschop rechtstreeks in het doel te schieten. Nog voor rust zorgde Isco voor een grote voorsprong, door in de rebound te scoren. Na rust maakte Luka Modric er 3-0 van. In blessuretijd maakte Daniel Parejo uit een strafschop nog een doelpunt voor Valencia.

Evenals het afgelopen weekeinde in het competitieduel met Eibar zat doelman Jasper Cillessen op de bank bij Valencia. De international van Oranje maakt pas sinds een week weer deel uit van de wedstrijdselectie, nadat hij begin december geblesseerd was geraakt.

De andere halve finale gaat donderdag tussen Barcelona en Atlético Madrid. De finale is zondag.