Real Madrid en Roma door dankzij verlies CSKA

27 nov 2018, 21:58

MOSKOU (ANP) - CSKA Moskou heeft geen kans meer op een plek in de achtste finales van de Champions League. De Russische club verloor met 1-2 van het Tsjechische Viktoria Plzen. Daardoor weten Real Madrid en AS Roma al voorafgaand aan hun onderlinge wedstrijd dat zij zeker zijn van de volgende ronde.

In Rome begint dinsdag om 21.00 uur het duel tussen de koplopers van groep G (9 punten). Scheidsrechter Danny Makkelie floot twee uur eerder voor het beginsignaal van de wedstrijd in het stadion Loezjniki.

Na 10 minuten ging middenvelder Georgi Sjtsjennikov gewillig naar de grond en zag tot zijn vreugde dat de Nederlandse arbiter naar de strafschopstip wees. De Kroaat Nikola Vlasic schoot feilloos binnen. Vlak voor rust floot Makkelie aan de andere kant voor een penalty. CSKA-doelman Igor Akinfejev wist de inzet van de Slowaak Roman Procházka te keren.

Procházka maakte zijn misser na rust goed door alsnog de 1-1 te maken. De Tsjechen waren niets minder dan de Russen en tien minuten voor het einde kopte Lukas Hejda de bezoekers naar de derde plaats in de poule (4 punten).