Real in oefenduel te sterk voor AS Roma

8 aug 2018, 10:22

EAST RUTHERFORD (ANP) - Real Madrid heeft zijn oefenstage in de Verenigde Staten afgesloten met winst op AS Roma. In East Rutherford was de 'koninklijke' duidelijk te sterk voor Kevin Strootman en de zijnen. De Italianen keken na een kwartier al aan tegen een 2-0-achterstand. In de 83e minuut konden de Romeinen daar met een doelpunt van Strootman pas iets tegenover zetten.

Een hoofdrol in het duel, dat ruim 51.000 bezoekers trok, was weggelegd voor aanvaller Garreth Bale. Met een fraaie pass bracht hij in de tweede minuut middenvelder Marco Asensio in stelling, die de score opende. Na een kwartier spelen was het Bale zelf die Madrid op 2-0 zette. Kevin Strootman deed in de 83e minuut iets terug voor Roma. Een doorgekopte ingooi viel in het strafschopgebied voor de voeten van de Nederlander, die hem via keeper Keylor Navas inschoot.

Strootman, Rick Karsdorp en Justin Kluivert begonnen het duel op de bank. De Nederlanders kwamen na rust pas in actie voor Roma; Kluivert vanaf de 46e minuut , Strootman en Karsdorp vanaf de 63e minuut.