Terug

Volg Vandaag Inside

Rashford moest Van Gaal wekelijks boete betalen: 'Ik had maar twaalf minuten!'

Rashford moest Van Gaal wekelijks boete betalen: 'Ik had maar twaalf minuten!'

28 feb 2023, 00:00

Marcus Rashford maakte zeven jaar en drie dagen geleden onder Louis van Gaal zijn eerste doelpunten voor Manchester United. In een interview met The Mirror blikt Rashford terug op de tijd met de voormalig trainer van The Red Devils.

"De tijd met Louis was erg goed voor me. Van Gaal was top. Ik kreeg toen veel aandacht, maar voor mij waren zijn woorden het belangrijkst", vertelt Rashford, die in het Europa League-duel met FC Midtjylland zijn debuut maakte voor United. De aanvaller scoorde toen twee keer.

Vervolgens vertelt de huidige topscorer van Manchester United een anekdote over Van Gaal. "Hij vertelde me altijd dat ik mijn huiswerk moest afmaken. Geen discussie. Maar ik mocht ook niet te laat komen voor de training. Ook geen discussie. Maar ik had maar twaalf minuten om van school naar de training te komen! Elke donderdag kreeg ik een boete, maar ik had daar totaal geen controle over."

Inmiddels is Rashford uitgegroeid na een lange periode tot een van de uitblinkers bij United. "Ik bleef elke dag lachen. Om deel uit te maken van de A-selectie van Manchester United. Er waren een paar wedstrijden waarin het moeilijk was. Ik herinner me een wedstrijd uit tegen Tottenham, toen hij me in de rust wisselde. De volgende dag spraken we met elkaar, maar kon ik nog steeds niet stoppen met lachen", aldus de 25-jarige aanvaller.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.