Terug

Volg Vandaag Inside

Rashford haalt uit naar Britse regering

Rashford haalt uit naar Britse regering

8 okt 2021, 10:44

Marcus Rashford heeft bij het aanvaarden van een eredoctoraat van de universiteit van Manchester meteen weer uitgehaald naar het sociale beleid van de Britse regering. 'Ik krijg deze onderscheiding voor mijn inzet tegen kinderarmoede', aldus de aanvaller van Manchester United en international van Engeland. 'Maar als we niet oppassen, leeft straks één op de drie kinderen in ons land in armoede.'

Rashford doelde met zijn opmerking op de maatregel van de overheid om bepaalde financiële ondersteuning vanwege de coronapandemie in te trekken. Volgens de BBC heeft dit voor ongeveer 6 miljoen mensen in Engeland, Wales en Schotland desastreuze gevolgen. De meesten van hen hebben momenteel geen inkomen en zouden zich in de schulden moeten steken om aan eten te komen.

Volgens Rashford wordt het tijd dat de politici eens gaan kijken in armere delen van de samenleving. De speler zelf komt uit een arm gezin. Sinds hij als topvoetballer zelf veel geld verdient, heeft hij een groot deel van zijn vermogen weggegeven aan mensen die het financieel slecht hebben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.