Terug

Volg Vandaag Inside

Rashford bovenaan lijst spelers met hoogste marktwaardes, Messi net binnen top 100

Rashford bovenaan lijst spelers met hoogste marktwaardes, Messi net binnen top 100

6 jan 2021, 17:04

Het CIES Football Observatory is een wetenschappelijke organisatie die middels statistiek en modellen uitrekent wat de marktwaarde van een voetballer is. De organisatie neemt een aantal criteria in oogschouw bij het berekenen van deze waardes, zoals leeftijd, niveau, status, inflatie en dergelijke.

Vandaag heeft de organisatie een nieuwe lijst uitgegeven, dit doen ze twee keer per jaar, met honderd meest waardevolle spelers uit de vijf grootste Europese competities: La Liga, Premier League, Bundesliga, Serie A en de Ligue 1.

Bovenaan die lijst staat Marcus Rashford met een geschatte marktwaarde van 165,6 miljoen euro. Erling Haaland staat op plek twee met 152 miljoen euro, Trent Alexander-Arnold op drie met 151,6 miljoen euro, Bruno Fernandes op vier met 151,1 miljoen euro en Kylian Mbappé sluit de top 5 af met 149,4 miljoen euro.

Lionel Messi eindigt nog maar net in de top 100. Hij moet het doen met plek 97 en is goed voor slechts 54 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.