Terug

Volg Vandaag Inside

Rangers op drempel van 55e landstitel in Schotland

Rangers op drempel van 55e landstitel in Schotland

6 mrt 2021, 19:22

Rangers kan de 55e landstitel in Schotland niet meer ontgaan. De ploeg van de Engelse coach Steven Gerrard, oud-gangmaker van Liverpool en Engeland, versloeg op eigen veld in Glasgow middenmoter St. Mirren met 3-0.

Daarmee kwam de voorsprong op nummer 2 Celtic op 21 punten. Indien de aftredende kampioen zondag niet wint bij Dundee United, is Rangers voor de eerste keer in tien jaar weer kampioen van Schotland. De ploeg van Gerrard is dit seizoen in 32 competitiewedstrijden nog ongeslagen.

Het toenmalige Glasgow Rangers werd in de zomer van 2012 teruggezet naar het laagste profniveau van Schotland, omdat het met grote financiële problemen kampte. De failliete topclub maakte vervolgens een doorstart onder de naam Rangers FC.

Het duel met St. Mirren werd vanwege de coronapandemie achter gesloten deuren gespeeld. Vele fans van de Rangers verzamelden zich echter voor het Ibrox-stadion en namen met een spontaan volksfeestje al een voorschot op de 55e landstitel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.