Rangers loopt averij op in aanloop naar beslissende play-off tegen PSV

20 aug 2022, 15:30

Rangers FC heeft tussen beide duels met PSV in voor het eerst punten laten liggen in de Schotse voetbalcompetitie. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst raakte in de laatste 25 minuten van de uitwedstrijd tegen Hibernian twee spelers kwijt met rode kaarten en kreeg in de blessuretijd de gelijkmaker tegen: 2-2.

Aanvoerder James Tavernier schoot Rangers kort voor rust uit een strafschop op voorsprong. Aan het begin van de tweede helft kwam de thuisclub op gelijke hoogte via Martin Boyle. Tom Lawrence kopte na bijna een uur de 1-2 binnen. Rangers kwam in de slotfase onder druk te staan nadat John Lundstram (tackle van achteren) en invallers Alfredo Morelos (elleboogstoot) met rood van het veld waren gestuurd. In de 5 minuten toegevoegde tijd schoot Josh Campbell van buiten het strafschopgebied de 2-2 binnen.

Rangers had de eerste drie competitiewedstrijden gewonnen, net als landskampioen Celtic. PSV en Rangers strijden woensdag in Eindhoven om een plek in de groepsfase van de Champions League. Het eerste duel, afgelopen dinsdag op Ibrox in Glasgow, eindigde in 2-2.