Terug

Volg Vandaag Inside

'Raiola woest op FIFA wegens nieuwe reglementen voor zaakwaarnemers'

'Raiola woest op FIFA wegens nieuwe reglementen voor zaakwaarnemers'

15 dec 2021, 22:45

De FIFA gaat een nieuwe regelgeving toepassen voor zaakwaarnemers die te hoge bedragen opstrijken bij transfersommen. Bij onderhandelingen kunnen zaakwaarnemers nu zelf bepalen wat ze overhouden aan een transfer en daar wil de FIFA verandering in brengen. Dat meldt The Times.

In totaal ging er in 2021 maar liefst 450 miljoen euro naar zaakwaarnemers. De wereldvoetbalbond wil dat er vanaf volgend seizoen maximaal tien procent van de totale betaalde transfersom door een club richting de zaakwaarnemer gaat. Belangenbehartigers mogen ook nog maar drie procent van het salaris van de speler vragen als commissie voor de persoonlijke begeleiding.

Volgens The Times is de grens bereikt, nadat er dit jaar een commissie van maar liefst 118 procent van een transfersom in de portemonnee van een zaakwaarnemer terechtkwam bij een transfer van een speler van een Franse club naar een Duitse club.

Beroemde topzaakwaarnemers Mino Raiola en Jonathan Barnett zijn woest op de FIFA vanwege de mogelijke nieuwe reglementen. De twee denken erover na om een rechtszaak aan te spannen tegen de FIFA, maar volgens een woordvoerder van de wereldvoetbalbond heeft dat weinig zin.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.