Terug

Volg Vandaag Inside

Raiola niet te spreken over statements Qatar: 'Spelers worden gewoon onder druk gezet'

Raiola niet te spreken over statements Qatar: 'Spelers worden gewoon onder druk gezet'

29 mrt 2021, 12:36

Mino Raiola heeft bij Studio Voetbal gisteravond gereageerd op de statements die worden gegeven rondom de situatie in Qatar. Hij vindt dat het niet eerlijk is om druk op de schouders van spelers uit te oefenen in deze kwestie.

'De spelers hebben niet besloten waar we voetballen. Als je de spelers daarvoor wil gebruiken, moet je ze ook een stem geven in waar ze willen voetballen. De spelers staan erbuiten, dit is iets van de FIFA, van Qatar en de bonden die zijn aangesloten’, zo reageert Raiola.

'Als je toestaat dat je de politiek gaat gebruiken voor het voetbal, wat is dan de volgende stap?', vraagt de zaakwaarnemer zich af. 'Is dan de volgende stap dat we de Eredivisie gaan staken totdat de toeslagenaffaire is opgelost? Dat lijkt me ook een mensenrechtenkwestie in Nederland.'

Raiola vindt dat een gezamenlijk statement nooit mag worden opgelegd. 'Ze hebben zelf via social media genoeg kans om zich te uiten. Ze worden nu gewoon onder druk gezet door een statement met een nationaal elftal af te geven.'

Het Nederlands elftal kwam afgelopen weekend met de actie 'Football Supports Change'. Valentijn Driessen noemde die actie eerder al 'inhoudsloos en lafhartig'.

Vorige week vroeg ESPN-verslaggever Pascal Kamperman aan Georginio Wijnaldum wat je als voetballer kon doen om een statement te maken.

Wijnaldum bijt van zich af: 'Het is heel fout wat je doet'
3:42
Wijnaldum bijt van zich af: 'Het is heel fout wat je doet'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.