Terug

Volg Vandaag Inside

'Raiola liet De Ligt-deal met Juventus bijna klappen door eigen commissie'

'Raiola liet De Ligt-deal met Juventus bijna klappen door eigen commissie'

1 sep 2020, 20:30

De koning van de transfernieuwtjes Fabrizio Romano laat in een interview met The Guardian weten dat Mino Raiola een maand lang met Juventus heeft onderhandeld over zijn commissie op de transfer van Matthijs de Ligt. Dat, terwijl de clubs het al snel eens waren over een transfersom.

De journalist van Sky Sports legt uit dat voetbalmakelaars een hele grote rol hebben in het transferspel tussen clubs. 'Ik weet nog 9/10 jaar geleden dat het ongeveer een week duurde voordat een transfer was beklonken. Er was een gerucht over een mogelijke transfer van een speler naar een topclub en een week later was de deal rond. Tegenwoordig duurt het twee tot drie maanden voordat een deal gemaakt is, omdat tussenpersonen een belangrijke rol hebben', legt Romano uit.

Als voorbeeld gebruikt de journalist de transfer van De Ligt naar Juventus vorig jaar zomer. Bikkelharde onderhandelaar Raiola kwam er blijkbaar lange tijd niet uit met Juventus en eiste een hoger percentage aan commissie. Ajax en Juventus hadden al een maand een overeenkomst over een transfersom van 75 miljoen euro, toen Raiola eindelijk kreeg wat hij wilde van Juventus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.