Terug

Volg Vandaag Inside

Räikkönen: liever eerste dan tweede

Räikkönen: liever eerste dan tweede

22 okt 2018, 01:02

AUSTIN (ANP) - Feest vieren kan Kimi Räikkönen echt wel, maar blijdschap tonen is niet de sterkste kant van de Formule 1-coureur, niet voor niets 'Iceman' bijgenaamd.

De Fin won de Grand Prix van de Verenigde Staten, zijn eerste overwinning sinds maart 2013 in Australië. Hij moest er 113 races op wachten. Een flauwe glimlach op het podium kon er nog net van af bij de rijder van Ferrari

,,Het was een mooie en faire strijd en dat is wat de coureurs en de fans willen’’, zei de 39-jarige veteraan na zijn 21e GP-triomf. ,,Natuurlijk ben ik blij. Ik word liever eerste dan tweede."

Räikkönen reed een sterke race, waarin hij de basis voor zijn overwinning legde bij de start. Hij begon van de tweede startplek, maar haalde in de eerste bochten Lewis Hamilton in en nam de leiding. De Brit van Mercedes kwam later in de race weer even terug aan kop, maar hij moest twee keer van banden wisselen, terwijl de routinier van Ferrari aan één pitstop genoeg had. ,,Het was een mooi weekend. Ik had helemaal niets te klagen over de auto."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.