Terug

Volg Vandaag Inside

Rai Vloet gaat in hoger beroep tegen celstraf: 'Omdat ook justitie in beroep gaat'

Rai Vloet gaat in hoger beroep tegen celstraf: 'Omdat ook justitie in beroep gaat'

14 apr 2023, 16:43

Rai Vloet gaat in hoger beroep tegen de 2,5 jaar celstraf die hij kreeg voor het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeval in november 2021, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam.

Advocaat Erik Thomas laat aan het Algemeen Dagblad weten: "We moeten wel, nu ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat." Thomas kreeg vandaag bericht van het OM dat er beroep zal worden aangetekend tegen de straf die Rai Vloet kreeg. Waarom justitie in beroep gaat, is nog onduidelijk."

Beide partijen hebben tot en met maandag de tijd om beroep aan te tekenen en kunnen dat ook nog intrekken tot en met die dag: "En als zij het intrekken op het laatste moment en wij hebben niks ingediend, dan is de straf ineens onherroepelijk," aldus Thomas. "Daarom zullen wij nu ook hoger beroep aantekenen."

Op 14 november veroorzaakte Vloet een ongeval in de buurt van Hoofddorp. De voetballer was onder invloed van alcohol toen hij met 193 kilometer per uur achter op een auto reed, terwijl een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur gold. De vierjarige Gio, die met familieleden in de auto zat, overleed aan zijn verwondingen.

De celstraf die de rechtbank oplegde was lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie in de zaak eiste op de strafzitting 3,5 jaar celstraf; van de rechtbank kreeg Vloet 2,5 jaar celstraf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.