Terug

Volg Vandaag Inside

'Rai Vloet blijft niet in Rusland, die zal zijn straf gewoon uitzitten'

'Rai Vloet blijft niet in Rusland, die zal zijn straf gewoon uitzitten'

21 mrt 2023, 00:00

In de strafzaak tegen profvoetballer Rai Vloet heeft het Openbaar Ministerie maandag 42 maanden cel geëist. Ook eiste de officier een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vier jaar. Volgens zijn advocaat Erik Thomas zal Vloet de straf die hij waarschijnlijk gaat krijgen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval waarbij de 4-jarige Gio Roos om het leven kwam, gewoon ondergaan.

De nabestaanden van Gio vroegen de rechtbank om Vloet in voorarrest te nemen, uit angst dat hij in Rusland blijft, waar hij voetbalt bij FK Oeral. De advocaat van de nabestaanden noemde het tijdens de strafzaak tegen Vloet "aannemelijk dat hij zich zal onttrekken aan de straf die de rechtbank hem zal opleggen". De officier van justitie ging daar niet in mee. Ze ziet geen risico's voor vluchtgevaar en wees erop dat verdachten in vergelijkbare zaken de mogelijkheid krijgen om een eventueel hoger beroep in vrijheid af te wachten.

Tegenover het Algemeen Dagblad legt advocaat Thomas uit wat hij bedoelde met 'Hij zal zich te zijner tijd melden': "Wat ik bedoelde is: stel nou dat hij een echt onredelijke straf krijgt van zeven jaar cel of zo? Dan zóúden we in hoger beroep kunnen gaan. Of, andersom, hij krijgt een heel lage straf en het Openbaar Ministerie gaat in beroep. Dan dient dat beroep dus eerst en daarna zal hij gewoon zijn eventuele straf komen uitzitten."

"Bij het beoordelen van een eventueel hoger beroep komen, zoals in alle strafzaken, alle aspecten aan de orde: juridische, persoonlijke en zakelijke", vervolgt Thomas. "Het tijdstip van het uitzitten van de straf is domweg niet te voorspellen, maar één ding is zeker. Cliënt neemt zijn verantwoordelijkheid en stelt niks uit."

Tot slot benadrukt Thomas ook dat het contract van Vloet contract ver weg in Kazachstan en Rusland geen vlucht is. De advocaat geeft aan dat er in Nederland en omringende landen geen club meer is die hem wil hebben na het veroorzaken van het dodelijke ongeluk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.