Terug

Volg Vandaag Inside

Raad van Commissarissen Ajax wil Maurits Hendriks als rechterhand Van der Sar

Raad van Commissarissen Ajax wil Maurits Hendriks als rechterhand Van der Sar

19 aug 2022, 08:07

Als het aan de raad van commissarissen van Ajax ligt, treedt Maurits Hendriks (61) op korte termijn toe tot de directie van de Amsterdamse topclub. Dat meldt De Telegraaf. De oud-hockeyer en voormalig technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF heeft volgens de krant aangegeven open te staan voor een dienstverband in de Johan Cruijff ArenA en is in afwachting van het oordeel van de ondernemingsraad.

Bij Ajax is men nog op zoek naar een naam voor de functie van Hendriks, die zich gaat richten op de operationele aansturing en daarmee algemeen directeur Edwin van der Sar werk uit handen moet nemen. Omdat hij de leiding krijgt over de organisatie van De Toekomst - Ajax’ jeugdacademie - zal hij ook zijdelings te maken krijgen met de technisch verantwoordelijken bij de club.

De naam van Hendriks komt uit de koker van Ajax-commissaris Annette Mosman, die penningmeester is in het bestuur van NOC*NSF. Zij heeft bij de sportkoepel de carrière van de oud-hockeyer op de voet gevolgd en kent hem goed. Hendriks volgde in 2008 Charles van Commenée op als technisch directeur en was tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) en de Winterspelen in Sotsji (2014) chef de mission. Na een dienstverband van ruim dertien jaar werd de geboren Amsterdammer in april dit jaar opgevolgd door André Cats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.