Terug

Volg Vandaag Inside

'Quique Setién ontslagen na totale afgang tegen Bayern München'

'Quique Setién ontslagen na totale afgang tegen Bayern München'

15 aug 2020, 00:52

De dagen van Quique Setién in Barcelona zijn geteld, zo meldt de doorgaans welingelichte journalist Fabrizio Romano van Sky Sports. Het nieuws komt vlak na de totale afgang van Barcelona tegen voetbalmachine Bayern München, 2-8.

De grondlegger van het tiki-taka-voetbal werd op alle facetten overklast door de Duitste grootmacht en het werd pijnlijk duidelijk dat er weinig van het Barcelona over is uit de gloriejaren onder Guardiola. 'Dit is een waanzinnig pijnlijke nederlaag', zei Setién na afloop in gesprek met Movistar. 'Het team is overlopen, Bayern was superieur. Het is voorlopig nog te vroeg om na te denken over mijn toekomst bij Barcelona, dat is ook niet aan mij', liet de trainer weten.

Zijn lot lijkt nu toch al bepaald en het ligt niet in Barcelona. Barcelona-president Josep Maria Bartomeu wilde na afloop nog niet vooruitlopen over de toekomst van Setién, maar lijkt achter de schermen zijn keuze allang te hebben gemaakt. Het was een hele moeilijke avond. Het spijt ons voor de fans, we waren niet het team dat de club moet vertegenwoordigen. We gaan beslissingen nemen, over sommige dingen hebben we al nagedacht. Ik ga niet niet zeggen wat dat voor dingen zijn, dat zal de komende dagen wel blijken', laat de directeur weten.

Setién werd op 13 januari van dit jaar aangesteld als opvolger van Ernesto Valverde, die vanwege de tegenvallende prestaties op straat werd gezet. De coach kende een redelijk goed begin bij Barcelona, maar zag zijn ploeg na de coronabreak de voorsprong in de competitie met Real Madrid al snel verspelen. In de Champions League werd in een dubbele confrontatie nog wel afgerekend met Napoli, maar tegen Bayern werd Barça vrijdag volledig van de mat gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.