Terug

Volg Vandaag Inside

'Quincy Promes moet schadevergoeding betalen aan neef voor steekpartij'

'Quincy Promes moet schadevergoeding betalen aan neef voor steekpartij'

8 juni 2022, 19:58

Quincy Promes moet een schadevergoeding betalen aan zijn neef voor een steekpartij op een familiefeest in Abcoude in juli 2020. Dat heeft een civiele rechter in Amsterdam woensdag bepaald, zo meldt RTL Boulevard. Promes hangt ook nog een strafzaak boven het hoofd: justitie vervolgt hem vanwege de steekpartij voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Advocaat Yehudi Moszkowicz laat weten aan RTL Boulevard dat het slachtoffer de zaak had aangespannen, omdat hij eerst geen aangifte wilde doen: 'Hij wilde het via de koninklijke weg regelen.' Ook wilde de neef voorkomen dat het geld van Promes zou verdwijnen naar Rusland. Daarom liet Moszkowicz beslag leggen op het huis van de aanvaller van Spartak Moskou: 'En bij beslag moet je dagvaarden en dan komt er dus een vonnis', aldus Moszkowicz.

In het vonnis stelt de rechter dat Promes zijn neef heeft gestoken en dat dat een onrechtmatige daad is. Promes moet zijn neef een schadevergoeding betalen, maar de hoogte moet nog worden bepaald. Ook moet hij de proceskosten betalen. RTL Boulevard meldt dat ook uit het vonnis blijkt dat Promes betwist dat hij onrechtmatig gehandeld heeft en zijn neef schade heeft berokkend. De neef zou na de steekpartij zijn been niet meer kunnen gebruiken en lijden aan PTSS. De advocaat die Promes bijstond in deze procedure was nog niet beschikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.